Tajne vinove loze 2

„Tajne vinove loze“ su priča o ljubavi između Vuka Tomovića i Vere Smiljanić. Dvoje strastvenih proizvođača vina; on sa severa(iz Subotice), ona s juga(iz Negotina), koji su se već voleli u mladosti, kada je Vuk radio kao nadničar u negotinskom vinogradu i čija je ljubav, spletom tragičnih okolnosti i smrću njihove mlade prijateljice, morala da bude prekinuta na duže od dvadeset godina.

U sadašnjosti, oni se ponovo sreću; Vuk je šef i jedan od vlasnika najveće vinarije s ovih prostora – Vinarije Tomović, koja niže komercijalne uspehe i širi se na inostrano tržište, dok je Vera mali proizvođač u velikim dugovima. Ona predstavlja svoje novo vino, vino o kome su zajedno sanjali, posvećeno nastradaloj devojci, na beogradskom Sajmu. Vuku propadne poslovni poduhvat izvoza vina u Francusku, ali on distributerima ponudi Verino vino „Teodora“, kojim se oni oduševe i obavežu ga na proizvodnju velikih količina. Time počinje Vukova i Verina saradnja, ali i obnova njihovog odnosa, kao i ponovno upoznavanje i zaljubljivanje, sada kad su već odrasli ljudi sa svojim porodicama.

Oni se konstantno susreću sa preprekama, ličnim i poslovnim, kao i sa tajnama iz prošlosti koje isplivavaju na površinu i bacaju novo svetlo na njihove živote. Oživljena ljubav ih navodi na dubinsku analizu promašenih života koje su vodili do tad. Do kraja sezone, naši junaci se više puta žrtvuju, samo kako bi mogli da nastave tamo gde su stali.

Serija je nastala po ideji Dejana Karaklajića i priči Mirjane Bobić Mojsilović i u režiji Ana Marije Rosi, Marka Manojlovića, Gorčina Stojanovića, Dejana Karaklaića i Koste Đorđevića.

Na jedanaestom Međunarodnom festivalu drama i serija (FEDIS), koji okuplja najznačajnije glumce i autore domaćih i regionalnih drama i serija, ali i ostale radnike iz oblasti kulture serija, „Tajne vinove loze“ odnela je prestižnu nagradu  “Zlatna antenna” za najgledaniju seriju u 2021 godini.

Glumačka ekipa:

Vojin Cetkovic kao Vuk Tomovic

Sloboda Micalovic kao Vera Smiljanic

Milica Zaric kao Jelena Tomovic

Anita Mancic kao Vladislava ‘Ruza’ Tomovic…

Marko Vasiljevic kao Marko Smiljanic

Sena Djorovic kao Lina Tomovic

Luka Grbic kao Ivan Tomovic

Nebojsa Milovanovic kao Zoran Tomovic

Vanja Nenadic kao Anja Tomovic

Dara Dzokic kao Mirtea

Nikola Kojo kao Kosta